Sastojci:
- 1,5 kg jagnjetine od plećke
- 1,5 l mleka
- 3 šargarepe
- 2 lista lovora
- 5-6 zrna bibera
- 1 kg krompira
- peršun
- so
Priprema:
Meso operite, stavite u lonac i prelijte mlekom. Dodajte celu šargarepu, lovor, biber i so po ukusu. U drugom loncu skuvajte oljušten ceo krompir. Kad se meso skuva, izvadite ga iz lonca, isecite, stavite u dublju posudu i dodajte cele kuvane krompire i šargarepu. Prelijte proceđenim mlekom u kojem se meso kuvalo i ukrasite seckanim peršunom.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka