Sastojci:
- 50 g ovsenih pahuljica
- 50 g ječmenih pahuljica
- 50 g ražanih pahuljica
- 50 g kukuruznih pahuljica
- 200 g kandirane kore pomorandže
- 50 g suncokreta
- 50 g badema
- 50 g golice
- 50 g susama
- 200 g crne čokolade
- 50 g sojinog putera
- kašika đumbira
Priprema:
Pomešajte pahuljice i usitnite u secku ili blenderu. Seme susama, badema, golice i suncokreta propržite kratko u tiganju bez masnoće da samo malo porumeni. Usitnite potom seme u blenderu na krupno. Pomešajte seme sa pahuljicama.
Dodajte kandiranu koru pomorandže i đumbir. Posebno otopite čokoladu i sojin puter. U smesu dodajte sve prethodno pomešane sastojke. Dobro izmešajte i rastanjite u plehu na papir za pečenje. Sušite u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Kad se ohladi nasecite na kocke i poslužite.
Vreme pripreme: 35 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka