Sastojci:

  • 50 g ovsenih pahuljica
  • 50 g ječmenih pahuljica
  • 50 g ražanih pahuljica
  • 50 g kukuruznih pahuljica
  • 200 g kandirane kore pomorandže
  • 50 g suncokreta
  • 50 g badema
  • 50 g golice
  • 50 g susama
  • 200 g crne čokolade
  • 50 g sojinog putera
  • kašika đumbira

Priprema:

Pomešajte pahuljice i usitnite u secku ili blenderu. Seme susama, badema, golice i suncokreta propržite kratko u tiganju bez masnoće da samo malo porumeni. Usitnite potom seme u blenderu na krupno. Pomešajte seme sa pahuljicama.

Dodajte kandiranu koru pomorandže i đumbir. Posebno otopite čokoladu i sojin puter. U smesu dodajte sve prethodno pomešane sastojke. Dobro izmešajte i rastanjite u plehu na papir za pečenje. Sušite u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Kad se ohladi nasecite na kocke i poslužite.

Vreme pripreme: 35 minuta

Recepte piše: Marija Jakob