- Sastojci:
- 3 jaja
- 2 šoljice pšeničnog griza
- 2 šoljice brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 i 1/2 šoljice mleka
- 2 i 1/2 šoljice ulja
- 250 gr prevrelog sira
- so
Priprema:
Umutite sneg od belanaca pa dodajte žumanca. Nastavite da mutite i dodajte brašno sa praškom za pecivo, pa mleko, zatim griz, pa ulje i na kraju izmrvljeni sir. Sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite na 180 C oko 20 minuta. Zatim smanjite temperaturu i pecite još 20 minuta na 150 C. Ostavite na toplom da se još malo "istišti".
Napomena: Nije od presudne važnosti kolike su šoljice za ovu meru, sve dok koristite iste za merenje suvih i tečnih sastojaka. Nemojte samo upotrebljavati minijaturne a ni velike šolje od 2 dcl. Po želji, možete ostaviti malo sira i u grudvicama, biće ukusan i u toploj i u hladnoj projari.
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.