Sastojci:
- 250 g margarina
- 300 g brašna
- kesica praška za pecivo
- 300 g šećera
- 4 kašike meda
- 1 limun
- kašika vinskog sirćeta
- narendana korica limuna
Priprema: Umutite margarin, dodajte prašak za pecivo, kašiku šećera i sirće, pa umešajte brašno i limunovu koricu. Umesite testo, razvaljajte ga i vadite čašom ili pravite loptice, pa ih pritisnite rendetom kako biste dobili karakterističnu šaru za urmašice. Urmašice poređajte u podmazani pleh i ispecite ih u rerni na umerenoj temperaturi.
Skuvajte sirup od šećera, meda, vode i limuna isečenog na kolutove. Vrućim sirupom prelijte vruće uramšice i ostavite ih da se ohlade i upiju sirup.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka