Sastojci:
Za fil:
- 250 g pečuraka
- 250 g praške šunke ili kulena
- 250 g kačkavalja
- 100 g tečnog paradajza
- so, biber
- origano
- 100 g maslina bez koštica
I još:
- 2 jajeta
- prezle
Priprema:
Isecite, ali ne presitno, sve sastojke za fil, dodajte tečni paradajz, začinite, pa time filujte palačinke. Zavijte ih kao što zavijate sarme.
Nafilovane palačinke umačite u jaje, pa u prezle, i pecite na blago zagrejanom ulju (ili u fritezi). Poslužite dok je toplo. Palačinke odozgo možete posuti rendanim kačkavaljem ili sosom od majoneza, pavlake i kiselih krastavčića.
Recept piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka