Sastojci:
- oko 300-400 g šampinjona
- oko 25 g raznih sušenih pečurki
- 2 manje šargarepe
- komadić korena celera
- pola struka praziluka
- mala glavica luka
- 1 lovorov list
- mirođija, so, biber
- 2 dl kisele pavlake
- svež peršun
- 2 kašike brašna ili gustina (po želji)
- sveže rendan parmezan (po želji)
- seckani peršun (po želji)
Priprema:
Šampinjone operite i iseckajte. Prokuvajte ih, izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. Suve pečurke potopite u vodu na desetak minuta, izvadite ih i naseckajte. U vodu u kojoj su se kuvali šampinjoni dodajte dosta mirođije, celer, šargarepu, praziluk, celu glavicu luka, suve pečurke, lovor, so, biber, kao i vodu u kojoj su se namakale suve pečurke.
Kad je sve skuvano, možete supu da našravite I zaprškom, po želji. Ako se odlučite za zapršku, u šoljicu vode stavite brašno ili gustin i promešajte, pa dodajte u supu. Sve lepo promešajte, dodajte kiselu pavlaku i na kraju šampinjone, pa sve usitnite štapnim mikserom. Deo pečurki možete da ostavite i u komadićima. Pred posluživanje pospite svežim peršunom i parmezanom po ukusu.
Recept piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka