Sastojci:
- Za beze koru:
- 8 belanaca
- 400 grama šećera
- kašika sirćeta
Za fil:
- 8 žumanaca
- 50 g šećera
- 1/2 l mleka
- 2 kesice šlaga
- 125 g margarina
- 3 kašike brašna
- kesica pudinga od vanile
- 300 g bele čokolade
Priprema:
Umutite belanca, dodajte šećer pa dobro umutite, na kraju dodajte sirće. Pecite koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje.
Skuvajte puding u mleku, dodajte umućene brašno, šećer i žumanca. Ohladite i sjedinite sa margarinom, šlagom i rastopljenom belom čokoladom (ostavite 50 g bele čokolade koju ćete narendati za ukras). Tortu stavite u frižider do služenja.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka