Sastojci (za 4 osobe):
- 50 grama badema
- 500 gr krastavaca
- 2 čena belog luka
- 20 zrna grožđa (svežeg belog ili suvog)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sirćeta
- seckani peršun ili mirođija za dekoraciju
Priprema: Oljuštite i isecite krastavce, posolite i ocedite višak vode.
Na kratko poparite badem pa ga oljuštite i iseckajte. Na suvom tiganju, uz oprezno mešanje, propržite badem tako da bude zlatnožut. Izručite ga u činiju da se ohladi. Pomešajte krastavac, badem, iseckani beli luk, maslinovo ulje i sirće, pa dosolite po potrebi. Ukrasite, po želji, seckanim peršunom ili mirođijom.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka