Kalcona (preklopljena pica) sa brokolijem

Sastojci:

  • testo za picu
  • 200 g mocarele
  • 500 g brokolija
  • so, biber  
  • glavica luka
  • 200 g paradajz-pirea ili pasiranog paradajza iz konzerve
  • 2 kašike ulja

    Priprema:

    Mocarelu ocedite i iseckajte. Brokoli izdelite na cvetove, pa blanširajte u slanoj vodi tri minuta. Ocedite. Luk očistite i isecite na trake. Pomešajte luk sa mocarelom i brokolijem. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Razvaljajte testo. Polovinu testa premažite paradajzom, nafilujte povrćem, posolite i pobiberite.
    Testo bez fila preklopite, pa dobro stisnite da ga zatvorite. Testo odozgo izbušite viljuškom na nekoliko mesta, pa premažite uljem. Pecite u rerni 35 minuta. 

    Vreme pripreme: 85 minuta PageBreak

    Pica sa tunjevinom i lukom

    Sastojci:

    • testo za picu
    • luk
    • 450 g komadića paradajza (iz konzerve)
    • 200 g tunjevine iz konzerve
    • 300 g mocarele
    • 2 kašike maslinovog ulja

      Priprema:

      Rernu zagrejte na 220 stepeni. Oljuštite luk i isecite ga na režnjeve. Testo podelite na četiri dela i tanko razvaljajte. Tunjevinu ocedite i isitnite. Mocarelu ocedite i iseckajte. Rasporedite po testu paradajz, tunjevinu, mocarelu i luk. Picu pokapajte maslinovim uljem i pecite oko dvadeset minuta u rerni. 

      Vreme pripreme: 35 minuta.PageBreak

      Pica sa povrćem 

      Sastojci:

      • testo za picu
      • 400 g paradajza (iz konzerve)
      • kašika ulja
      • 2 kašike origana
      • so, biber
      • glavica luka 
      • 200 g šampinjona     
      • 150 g kuvane šunke 
      • 200 g narendane gaude

        Priprema:

        Rernu zagrejte na 220 stepeni. Testo razvucite na podmazanom plehu. Paradajz, ulje, kašiku origana, so i biber pomešajte, pa time premažite testo. Operite i očistite povrće i šampinjone, zatim ih usitnite. Šunku takođe zajedno sa sirom i preostalim origanom raspodelite po pici. Pecite 15-20 minuta.

        Vreme pripreme: 50 minuta.

        Recepte piše: Marija Jakob