Bečka šnicla sa krompir-salatom i krastavcima
Sastojci za 4 osobe:
- 750 g krompira
- so, biber
- 1 veliki krastavac
- 125 g punomasne pavlake
- kašicica senfa
- 75 g dimljene slanine
- 5 kašika putera
- 4 teleće šnicle (od 125 g)
- 3 kašike brašna
- 2 jajeta
- 4 kašike prezli
- 4 grančice mirođije
Priprema: Krompir s ljuskom kuvajte u slanoj vodi 25 minuta, pa ga ocedite. Krastavac oljuštite i narendajte. Pomešajte pavlaku, so, biber i senf i dodajte krastavac. Krompir ostavite da se malo ohladi, pa ga oljuštite. Očistite luk i sitno ga naseckajte, a slaninu nasecite na tanke trake.
Dve kašike putera ugrejte u tiganju, krompire isecite na listiće, pa ih propržite na puteru. Dodajte slaninu i luk, sve zajedno propržite i začinite.
Šnicle istucite, uvaljajte u brašno. Razmutite jaja, šnicle stavite u jaja, pa uvaljajte u prezle. Pržite ih na preostalom puteru 4-5 minuta sa svake strane.
Mirođiju naseckajte, dodajte u salatu. Poslužite sa šniclom i krompirima.
Vreme preipreme: 75 min.
Šnicle sa žalfijom
Sastojci za 4 osobe:
- 800 g krompira
- čen belog luka
- so, biber
- 4 kašike maslinovog ulja
- po 2 grančice žalfije i ruzmarina
- 1/2 limuna
- 4 tanke svinjske šnicle (od 125 g)
- malo brašna
- 2 kašike senfa
- 4 tanka listića pršute
- 2 grančice žalfije
- 2 kašike putera
Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i prepolovite. Beli luk i ruzmarin isitnite, pomešajte sa solju, biberom i uljem. Limun operite i isecite na kolutove. Pomešajte ga u tepsiji sa krompirom i začinjenim uljem i pecite 35 minuta povremeno okrećuci za vreme pečenja.
Meso začinite, pa s jedne strane pospite brašnom (otresite višak). Drugu stranu mesa premažite senfom, stavite na to pršutu, pa šnicle preklopite. Filujte meso listićima žalfije i učvrstite čačkalicama.
Puter ugrejte, pa pržite šnicle 4-5 minuta sa svake strane. Poslužite s krompirom.
Vreme pripreme: 65 min.
Urolane šnicle sa sirom i ananasom
Sastojci za 4 osobe:
- 3 tanke svinjske šnicle (oko 500 g mesa)
- so, biber
- 3 manja lista kuvane šunke
- 3 manja lista sira
- manja konzerva ananasa
- 2 kašike ulja
- 100 g pavlake za kuvanje
- 50 g narendanog sira
Priprema: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šnicle posolite, pobiberite i nafilujte šunkom i sirom. Ananas ocedite i presecite, a sok sačuvajte. Po dva komada stavite na šnicle, smotajte ih i učvrstite čačkalicama.
Rolnice propržite na vrućem ulju, stavite u manji pleh. Pomešajte pavlaku za kuvanje, 150 ml vode i pet kašika soka od ananasa, sipajte u masnoću od prženja i zakuvajte. Preostali ananas isecite na kockice, dodajte u sos, pa time prelijte meso. Pospite sirom i pecite 30 minuta u rerni.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka