Sastojci:
- 2 struka mladog luka, oprana i očišćena
- 4 kašike smrznutog graška (odmrznite ga unapred)
- 1 tikvica (odsecite krajeve, prepolovite po dužini)
- 2 kriške šunke
- 100 gr feta sira
- 4 jaja
Priprema: Potražite pomoć neke odrasle osobe da vam uključi rernu na 180/160 stepeni. Iseckajte mladi luk, ubacite ga u činiju i dodate mu grašak.
Zatim, narendajte tikvice i dodajte ih ostatku povrća. Makazama možete iseckati šunku, a ukoliko to budete radili tačno iznad posude komadići šunke će upadati tačno u nju. U posudu potom rukama izdrobite feta sir.
U posebnu posudu ubacite jaja i ne plašite se ukoliko vam pri razbijanju slučajno upadne komadić ljuske. Kašičicom je izvadite i tek kada ste sigurni da u jajetu više nema ničega dobro ga umutite dok se belance i žumance potpuno ne sjedine.
Jaja sipajte u prethodno pripremljene sastojke i promešajte.
Premažite uljem vatrostalnu posudu prečnika oko 16 cm. Sve sastojke sipajte u nju i zamolite nekog starijeg da vam posudu stavi u zagrejanu rernu na oko 30 minuta, sve dok jaje ne bude potpuno ispečeno.
Servirajte ga uz salatu i hrskav hleb.
Vreme pripreme: 35 - 45 minuta
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka