Sastojci (za 4 osobe):
- 350 g zamrznutog lisnatog testa
- glavica luka
- 500 g mladog spanaca
- 2 kašike mleka
- 2 kašike putera
- so, biber
- 150 g pavlake
- 5 jaja
- kašika naseckanog začinskog bilja
Priprema:
Odmrznite lisnato testo. Skuvajte četiri jajeta. Spanać očistite. Luk naseckajte, pa prodinstajte na zagrejanom puteru. Dodajte spanać i dinstajte 5-6 minuta. Posolite i pobiberite. Pavlaku i preostalo jaje razmutite, umešajte začinsko bilje, pa tu smesu pomešajte sa spanaćem. Oljuštite tvrdo skuvana jaja. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo razvaljajte u pravougaonik dužine oko 30 centimetara, a zatim po dužini na sredini testa raspodelite spanać i razmažite ga. Na spanac po dužini, takođe po sredini stavite jaja. Ivice testa premažite mlekom, preklopite, pritisnite, pa stavite u tepsiju koju ste isprali hladnom vodom. Pecite oko pola sata.
Vreme pripreme: 75 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.