Sastojci za 4 osobe:

  • 4 male svinjske ili ćureće šnicle 
  • (po 80 g)
  • kašika ulja
  • 150 g mahuna 
  • graška šećerca
  • kašika soka od limuna 
  • ½ glavice kristalke salate
  • vezica rotkvica
  • ½ svežeg krastavca
  • 150 g mini paradajza
  • 4 kašike ulja od
  • pšeničnih klica
  • kesica začinskog bilja
  • so, biber

Kalorije: 300
Vreme pripreme: 35 minuta

Priprema:
Šnicle po potrebi istucite, pobiberite, pokapajte sokom od limuna i ostavite da odstoje 15 minuta. Za to vreme pripremite povrće: mahune blanširajte u slanoj vodi 2-3 minuta, lako operite i ostavite da se cede, salatu iscepkajte na manje komade, a rotkvice i krastavac nasecite na kolutove. Paradajz isecite pa sve sastojke stavite na tanjir. 

Zagrejte kašiku ulja od pšeničnih klica, pa pržite šnicle sa svake strane 2-3 minuta, a potom ih posolite. Začinsko bilje razmutite sa tri kašike vode i ostatkom ulja. Pržene šnicle stavite na salatu, pokapajte sve pripremljenim dresingom i poslužite.

Marija Jakob