Sastojci za 4 osobe:

  • 350 g orza (pšenične testenine 
  • u obliku zrna pirinča)
  • 2 mlada luka
  • 1 crvena paprika
  • polovina svežeg krastavca
  • glavica luka
  • manji čen belog luka
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike balzamiko sirćeta
  • kašika soka od limuna
  • 1-2 kašike senfa
  • 250 g dimljenog lososa

Kalorije: 630
Vreme pripreme: 25 minuta

Priprema: 
Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode. Povrće očistite. Mladi luk isecite na kolutiće, a papriku na tračice. Iz krastavca izvadite semenke pa ga isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, sa mladim lukom kratko propržite na kašici ulja. Orzo ocedite i umešajte ga u luk. Potom dodajte papriku i krastavac. Za marinadu umutite ostatak ulja sa sirćetom, sokom od limuna i senfom. Začinite solju i biberom. Losos narežite na manje komade, polovinu umešajte sa marinadom u salatu. Ostatak lososa poslažite po salati pa je poslužite.

Marija Jakob