Sastojci za 4 osobe:
- 350 g orza (pšenične testenine
- u obliku zrna pirinča)
- 2 mlada luka
- 1 crvena paprika
- polovina svežeg krastavca
- glavica luka
- manji čen belog luka
- 8 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike balzamiko sirćeta
- kašika soka od limuna
- 1-2 kašike senfa
- 250 g dimljenog lososa
Kalorije: 630
Vreme pripreme: 25 minuta
Priprema:
Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode. Povrće očistite. Mladi luk isecite na kolutiće, a papriku na tračice. Iz krastavca izvadite semenke pa ga isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, sa mladim lukom kratko propržite na kašici ulja. Orzo ocedite i umešajte ga u luk. Potom dodajte papriku i krastavac. Za marinadu umutite ostatak ulja sa sirćetom, sokom od limuna i senfom. Začinite solju i biberom. Losos narežite na manje komade, polovinu umešajte sa marinadom u salatu. Ostatak lososa poslažite po salati pa je poslužite.
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.