Sastojci za 4 osobe:
- 350 g orza (pšenične testenine
- u obliku zrna pirinča)
- 2 mlada luka
- 1 crvena paprika
- polovina svežeg krastavca
- glavica luka
- manji čen belog luka
- 8 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike balzamiko sirćeta
- kašika soka od limuna
- 1-2 kašike senfa
- 250 g dimljenog lososa
Kalorije: 630
Vreme pripreme: 25 minuta
Priprema:
Testeninu skuvajte u dosta posoljene vode. Povrće očistite. Mladi luk isecite na kolutiće, a papriku na tračice. Iz krastavca izvadite semenke pa ga isecite na kockice. Luk i beli luk sitno iseckajte, sa mladim lukom kratko propržite na kašici ulja. Orzo ocedite i umešajte ga u luk. Potom dodajte papriku i krastavac. Za marinadu umutite ostatak ulja sa sirćetom, sokom od limuna i senfom. Začinite solju i biberom. Losos narežite na manje komade, polovinu umešajte sa marinadom u salatu. Ostatak lososa poslažite po salati pa je poslužite.
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka