Sastojci za 1 osobu:

  • jaje
  • 3 zelene ili bele špargle (iz konzerve)
  • kašika salatnog majoneza
  • 2 kašike kisele pavlake
  • malo soka od limuna
  • 1/2 manje glavice luka
  • po grančica kapra i peršuna
  • 1 paradajz
  • 25 g dimljenog lososa
  • 80 g kuvanih kozica
  • so, biber

Kalorije: 360
Vreme pripreme: 30 minuta

Priprema:
Jaje tvrdo skuvajte. Sveže špargle oljuštite (donju trećinu), isecite na manje komade i kuvajte u kipućoj slanoj vodi oko 7 minuta. Isperite ih i ostavite da se ocede (bele špargle samo ocedite). Umutite majonez i pavlaku, pikantno začinite solju, biberom, šećerom i sokom od limuna. Luk oljuštite i isecite na sitne kockice.

Iskidajte listiće/iglice kapra i peršuna, sve sitno naseckajte i sa lukom promešajte u dresing od majoneza i pavlake. Paradajz usitnite, a losos isecite na trake. Jaje oljuštite i isecite na kriške, poslažite na tanjir sa paradajzom, šparglom, lososom i oceđenim kozicama. Na kraju sve prelijte dresingom.

Marija Jakob