Sastojci:

  • 3 veće breskve
  • 8 kajsija
  • 2 dl mleka (možete korisiti i pirinčano ili neko drugo mleko po izboru),
  • 2 dl slatke pavlake
  • 30 g šećera
  • sok od pola limuna

PROČITAJTE JOŠ: BAKIN RECEPT ZA KNEDLE SA KAJSIJAMA: mekan slatkiš od krompir testa (RECEPT)

Priprema:

Pomešajte mleko, pavlaku i šećer i kuvajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.

Breskve i kajsije oljuštite, nasecite na kockice i dodajte u smesu i kuvajte uz mešanje još 2, 3 minuta.

Skinite sa vatre i pustite da se ohladi, dodajte sok od limuna i dobro izmiksajte u blenderu.

Krem naspite u činijice ili čaše i poslužite hladan.

PROČITAJTE JOŠ: Džem od breskve i pomorandže

Izvor: Jolie.hr