Sastojci:

  • 500 g svežih tortelina filovanih sirom
  • so, biber
  • 150 g šampinjona
  • 75 g dimljene slanine
  • 2 mlada luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 250 g neutralne pavlake
  • 50 g punomasne pavlake
  • 50 g narendane gaude
  • 2 jajeta

PROČITAJTE JOŠ: JEFTIN I BRZ RUČAK BEZ MESA ZA CELU PORODICU: evo kako se pravi musaka od tikvica sa sirom (RECEPT + FOTO)

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Torteline skuvajte u slanoj vodi. Šampinjone očistite i naseckajte. Slaninu isecite na kockice. Mladi luk iseckajte na kolutiće. Slaninu i pečurke dinstajte na vrelom ulju1-2 minuta. Torteline i izdinstanu slaninu i pečurke stavite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pomešajte jaja, dve kašike pavlake, gaudu i punomasnu pavlaku, posolite i pobiberite. Prelijte preko tortelina i pecite oko 25 minuta.

PROČITAJTE JOŠ: Štedljivi recepti: musaka od makarona "italijana"

Pripremila: Marija Jakob

Izvor: Lepa&Srećna