Sastojci:

Patišpanj:

  • 7 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • 2 kašika kakaoa
  • 10 kašika oraha
  • 3 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Fil: 

  • 7 žumanaca
  • 700 ml mleka
  • 2 pudinga od banane
  • 4 banane
  • 30g čokoladnih mrvica
  • 250g margarina
  • 8 kašika šećera

PROČITAJTE JOŠ: ČOKOLADNA TORTA BEZ JAJA, MLEKA I ORAŠASTIH PLODOVA: savršena poslastica za sve koji su alergični na ove namirnice (RECEPT)

Dekoracija:

  • 3 krem šlaga
  • 250ml mleka
  • 100g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Za patišpanj: Dobro umutiti belanca, dodati šećer i još malo umutiti. Brašno pomešati sa kakaom, orasima, praškom za pecivo pa dodati polako u umućena belanca.

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Veliki pleh obložiti pek papirom pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj. Kada se ohladi preseći na pola po dužini.

PROČITAJTE JOŠ: EKSTRA BELA TORTA S MALINAMA: bogati beli fil idealan za voćne torte (RECEPT)

Za fil: Staviti 600ml mleka na šporet sa šećerom da prokuva.

Žumanca umutiti pa dodati ostatak mleka, mutiti i dodati puding od banane.

Kada mleko prokuva, skloniti sa vatre i polako dodati žumanca sa pudingom sve vreme mešajući. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne.

U ohlađen fil dodati umućen margarin i čokoladne mrvice.

Na koru namazati polovinu fila, poređati banane, pa opet premazati filom, odozgo položiti koru.

Umutiti šlag sa mlekom i dekorisati tortu, a odozgo preliti sa otopljenom čokoladom.

Tekst: Rankos

Izvor: Dnevni