Napravite kremastu tortu sa kraljevskog venčanja princa Harija i princeze Megan Markl - oduševiće vas savršena kombinacija ukusa sirupa od zove i limuna, piše Lepa & srećna.

Sastojci za koru: 

  • 2 praška za pecivo
  • 5 jaja
  • 300 g brašna
  • 300 g putera
  • 300 g šećera
  • 3 kašike sirupa od zove

Sirup od zove i limuna:

  • sok od 2 limuna
  • 8 kašike sirupa od zove

Fil:

  • 280g šećera u prahu
  • 130 g istopljnog putera
  • 1-2 kašike mleka
  • sok od 1 limuna
  • 1 kašika sirupa od zove

PROČITAJTE JOŠ: NAJLEPŠE ČOKOLADNE TORTE: recepti, dekoracija, saveti

Kliknite OVDE da pročitate kako se priprema svadbena torta sa kraljevskog venčanja!

PageBreak

Priprema:

Rernu prvo zagrejte na 180 stepeni. Brašno i prašak za pecivo sipajte u veliku posudu i laganim pokretima ruke izmešajte. U drugoj posudi pripremite i pomešajte puter, šećer i sirup od zove dok se masa ne sjedini, a zatim pažljivo mešajući dodajte jedno po jedno jaje. Nako toga u tu smesu dodajte prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo. Kad se sve sjedini dobili ste smesu za pečenje.

Dva pleha dubine od oko 20 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u pleh i pecite oko 25 minuta. Kada se patišpanj ispeče podelite ga na 4 jednaka dela i prelijte svaki deo sirupom od zove i limuna. Ostavite tortu na 20 minuta da bi kora upila sirup.

PROČITAJTE JOŠ: ČOKOLADNA TORTA BEZ JAJA, MLEKA I ORAŠASTIH PLODOVA: savršena poslastica za sve koji su alergični na ove namirnice (RECEPT)

Fil priprema:

Šećer u prahu, puter, mleko i limun dobro umutite mikserom dok masa ne postane penasta, a zatim dodajte sirup od zove i limuna i nastavite da mutite. Namažite fil na kore i slažite kore jednu na drugu, a zatim filom premažite celu tortu, pa ostavite u frižideru da se stegne. Predlažemo da tortu dekorišete ukrasima u obliku cveće.

Izvor: Lepa&Srećna