Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa
  • 3 jajeta
  • 70 g griza
  • 70 ml ulja
  • 1 kašičica majčine dušice
  • po ukusu tucane paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 ravna kašičica crvene paprike
  • malo kari začina
  • 2 kašike peršunovog lista
  • po ukusu biber, crveni, zeleni, crni
  • 1 kašičica soli

PROČITAJTE JOŠ: KAKO SE PRAVI DOMAĆA ZIMSKA SALAMA: recept za omiljenu suhomesnatu kobasicu (RECEPT)

Priprema: 

U posudu stavite jaja i začine (paprike, majčinu dušicu, kari, bibere, beli luk, so) bez peršuna i sve dobro umutiti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodati na kockice sečeno pileće meso, griz, ulje i sve dobro izmešati,dobije se gušća smesa. U to dodati seckani peršunov list i opet sve izmešati.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite vrhunske domaće kobasice: sremska, lovačka, ratarska (33 RECEPTA, DIMLJENE I PRESNE KOBASICE)

Smesu podeliti na 2 dela (za dve salamice) staviti na plastičnu foliju, oblikovati salamu i više puta umotati. Krajeve zavezati u čvor, višak odrezati makazama i sve to zamotati u aluminijumsku foliju, uviti krajeve i staviti u šerpu sa hladnom vodom. 

Kuvati na srednjoj temperaturi od vrenja oko 45 minuta. Izvaditi iz vode, ohladiti i odmotati. Ostaviti u frižider da se skroz ohladi. Ove salamice možete praviti i sa drugim mesom, sa začinima koje volite, a možete stavljati i masline.

Izvor: Recepti