Sastojci: 

  • šolja pirinča
  • 3 šolje vode
  • kašika karija
  • kašičica soli
  • 2 manja ili 1 veći krastavac
  • 4 skuvana jajeta
  • 250 g kuvanog pilećeg fileta
  • 50 g majoneza
  • 200 g kisele pavlake
  • kašika susama

PROČITAJTE JOŠ: Kineska hrana u vašoj režiji: marinirana pileća krilca sa đumbirom (RECEPT, PILETINA)

Priprema:

Šolju pirinča skuvajte u tri šolje vode sa solju i karijem. Ohladite. Iseckajte krastavac na kockice i dobro ga stegnite, da izađe sva suvišna tečnost. Jaja takođe isecite na kockice, a pileći file na tračice. Pomešajte pavlaku i majonez. Susam propržite bez ikakve masnoće, da dobije braon boju i zamiriše. Prohladite. Sjedinite pirinač, krastavčiće, jaja, pileći file i smesu od majoneza i pavlake. Na kraju dodajte prepržen susam. Promešajte. Dobro ohladite i služite.

PROČITAJTE JOŠ: SALATA ZA OBARANJE KRVNOG PRITISKA: pikantna salata od celera i mirođije (RECEPT)

Recepte piše: Milja Lukić