Sastojci: 

  • 500 g krompira
  • 100 g korena celera
  • 5 dl supe od povrća
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika putera
  • 1 šargarepa
  • 1 veza perca vlašca

PROČITAJTE JOŠ: TRADICIONALNA JELA ZA SULTANA: Azeri pilav je pravi kralj među pilavima (RECEPT + FOTO)

Priprema:

Šargarepu očistiti i iseći na tanke štapiće. Rastopiti puter i prodinstati šargarepu, vodeći računa da se ne izdrobi i raspadne. Krompir i celer oprati, oljuštiti i sitno iseckati. Staviti u supu i bariti oko pola sata. Zatim je skloniti sa šporeta, malo prohladiti i ispasirati u glatku masu. Umešati pavlaku, vratiti na šporet i posoliti i pobiberiti po ukusu.

Vrelu čorbu sipati u zagrejane tanjire, u sredinu svakog staviti štapiće šargarepe i posuti iseckanim vlašcem.

PROČITAJTE JOŠ: SAVRŠEN RECEPT ZA SELJAČKI KROMPIR KOJI SU SPREMALE NAŠE BAKE: kako da ispečete sočne i krckave krompire sa kukuruznim brašnom (RECEPT + FOTO)

Izvor: Recepti