Zgodni turski glumac Kadir Dogulu (35), muž Neslihan Atagul, Nihan iz "Beskrajne ljubavi", naša srca je osvojio ulogom Alpera u seriji "Nauči me da volim". Rodom iz Mersina, grada na jugu Turske, Kadir je ostao veran jelima na koja se u detinjstvu navikao. Tako je i danas najsrećniji kad mu se u tanjiru nađu tantuni, anadolski specijalitet, uz koji se servira jogurt ili sok od bele rotkve.
Sastojci za tantune:
- 500 g jagnjetine od buta (mogu i druge vrste mesa: teletina, junetina, piletina...)
- 3 kašike ulja
- pola čaše vode
- so, aleva paprika, sumak
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- veza peršuna
- lavaš hleb
Priprema:
Meso iseckati na kockice i staviti u tiganj sa zagrejanim uljem. Kratko propržiti pa naliti malo vode i dinstati dok ne omekša a tečnost skoro ne uvri (kod mekog mesa, piletine na primer, dodati manje vode, a u junetinu više).
Dok se meso dinsta, sitno iseckati peršun i paradajz.
Luk iseći na rebarca, posoliti i ostaviti da so izvuče ljutinu. Potom ga isprati hladnom vodom i dobro ocediti, dodati sumak i izmešati.
Kad je meso gotovo, ukoliko je potrebno u njega dodati još malo vode i alevu papriku (da bude malo soka).
Meso poklopiti lavaš hlebom da on omekša, a zatim po sredini lavaša napraviti red od dve kašike mesa, uz njega staviti red peršuna, red seckanog paradajza, red luka sa sumakom, pa ga uviti u rolnu.
Recepte piše: Milena Ranisavljević
Izvor: Lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka