Sastojci:

  • 1 pakovanje rozen korica
  • 1 l sojinog mleka sa ukusom vanile
  • 3 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 200 g bele posne cokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g pečenog mlevenog lešnika
  • 1 l biljne slatke pavlake

Priprema:

Puding razmutiti u malo hladnog mleka (možete dodati 2-3 kašike šećera). Ostatak mleka staviti da provri i zakuvati puding. Skloniti sa vatre i u vruće umešati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Ohlađen puding sjediniti sa šećerom u prahu u penastu masu. Zatim dodati lešnik i umutiti još malo. Umutiti slatku pavlaku. Filovati: kora-fil-slatka pavlaka, kora-fil-slatka pavlaka, dok se ne utroše kore. Poslednji sloj treba da bude sa slatkom pavlakom.

Brza torta s kokosom i bananama (POSNO)

Posna srpska torta (RECEPT)

Bela posna torta

Izvor: Recepti