Sastojci:

  • 700 g roštiljskog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 jajeta
  • 150 g prezli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 sveža ljuta zelena papričica
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 100 g mladog sira
  • po ukusu soli, bibera

Priprema:

U dublju posudu stavite meso, dodajte sitno iseckani crni luk, ulupana jaja, prezlu, sodu bilarbonu, so i biber. Dobro umesite da masa postane lepljiva - kompaktna. Potom smesu ostavite da odmori 30 minuta. Papričicu očistite od semenki i odstranite beli deo i iseckajte. Sir isecite na štapiće dužine 5-6 cm. Smesu od mesa podelite na dva dela. 

Od prvog dela smese odkidajte male kuglice i rastanjite na dlanu. Na sredinu stavite seckanu svežu papričicu, pa štapić sira i formirajte ćevap. Isto uradite i sa preostalim materijalom od prvog dela. Od drugog dela mesa uradite isto, samo što na sredinu sada stavljate malo tucane paprike pa štapić sira i formirajte ćevap, sve dok ne potrosite sav materijal. Pripremljene ćevapčiće pržite na roštilju ili gril tiganju na vrelom ulju. Prilikom prženja protresajte tiganj i ćevape sve vreme okrečite i przite dok ne dobiju svetlo braon boju. Uz ćevape poslužite grilovani crni luk ili prilog po želji.

Izvor: Recepti