Recept za 4 osobe:
- Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- q-2 crvene ljute papričice
- 2 slatke paprike (crvena i žuta)
- 2 čena belog luka
- 750 g mešanog mlevenog mesa
- 2-3 kašike ulja
- kašika paradajz-pirea
- oko 3,5 dl supe od mesa,
- 400 g pasiranog paradajza
- kašicica slatke aleve paprike, kašicica mlevenog kima
- ½ kašicice mlevenog korijandera
- kašicica origana
- ½ kašicice timijana
- 400 g crvenog pasulja u ljutom sosu (iz konzerve)
- 240 g crvenog pasulja (iz konzerve)
- so, mleveni biber
- 3-4 halapenjos papričica
- vezica peršuna
Priprema:
Oljuštite luk, pa crni iseckajte na krupne kockice, a beli nasitno. Operite i iseckajte ljute papricice. Papirke operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na tračice. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta. Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i paradajzom. Slatku alevu papriku, kim, korijander, origano i timijan dodajte i uz stalno mešanje krckajte, po potrebi dodajte supu. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte ljuti pasulj iz konzerve sa sve sosom. Običan pasulj procedite, isperite, ostavite da se ocedi i dodajte u jelo. Po ukusu začinite solju, biberom i ljutom papričicom. Halapenjose isecite na kolutove. Servirajte jelo ukrašeno papričicama i peršunom.
Izvor: Moja lepa bašta
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.