Sastojci:

  • 1 glavica iseckanog crnog luka
  • brašno
  • 1 kg mlevenog telećeg mesa
  • malomlake vode
  • so
  • jogurt
  • oko 200-250g maslaca
  • 1 kisela pavlaka
  • 5-6 čena belog luka

Priprema:

Brašno, mlaku vodu i so zamesiti u glatko testo, u obliku lopte. Tu masu podeliti na dve ili tri loptice, zavisno od toga koliko planiramo napraviti jufki. Pustiti da testo odstoji pola sata. U međuvremenu napravite smesu za punjenje: dobro pomešati mleveno meso, sitno iseckani crni luk, so i biber. U smesu dodati malo masnoće, pa je još jednom promešati. 

Razvući (rastanjiti) jednu jufku, preko celog stola da bude tanka. Po ivicama poređati meso, pa ga fino urolati. Urolanu jufku iseći na komade, tj. mantije. Veličina svake mantije trebala bi biti oko 3 cm.

PROČITAJ JOŠ: Aromatična piletina za prave gumane: belo meso sa soja sosom (RECEPT)

Mantije poređajte u podmazan pleh ili tepsiju. Malo ih pomastite i pecite u dobro zagrejanoj rerni (200+ stepeni), dok ne porumeni. Kada porumene, smanjiti temperaturu i peći mantije dok ne postanu hrskave.

Pečene mantije izvadite iz rerne i prelijte mešavinom jogurta i kisele povlake u koju ste useckali 5-6 čena belog luka. Prelivene mantije vratite u rernu dok ne upiju preliv, otprilike 5-10 min.

Izvor: Ženski svet