- Sastojci:
- 200 g posne čokolade
- 150 g margarina
- 200 g posnog keksa
- pomorandža, limun
- mleveni korijander
- 3 burbon vanilin-šećera
- šećer u prahu
- 250 g sirovog indijskog oraha
- 3 kašike kokosovog brašna
- 400 g smrznutog voća
- 0,5 dl amareta
- 1 kašika gustina
Prvi fil: Otopite 100 g čokolade s margarinom, dodajte keks, rendanu koru pomorandže, kašičicu korijandera, vanilin-šećer i po želji šećera u prahu, pa sve dobro umesite i rasporedite u kalupu.
Beli fil: Propržite indijski orah nasuvo da blago porumeni. Stavite u blender, dodajte rendanu koru limuna i 2 čaše vode, pa napravite gušći pire. Postepeno dodajte šećer u prahu, kašiku po kašiku da dobijete gust krem. Sipajte u činiju, umešajte 2-3 kašike kokosovog brašna i rendanu koru pomorandže i rasporedite po prvom filu.
Treći fil: U šerpicu stavite smrznuto voće, amareto, malo vode i 100 g čokolade, pa kuvajte 2-3 munuta. Zgusnite kašikom gustina i rasporedite po drugom filu. Dobro ohladite i – čarolija može da počne!
Recept: Toni Radić
Izvor: Lisa / Moj stan
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.