Sastojci:
Za fil:
- 250g ''maskarpone'' sira
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 2 kašike krema od lešnika
- 150 ml slatke pavlake
- 250 gr jagoda
Za koru:
- 150 gr keksa
- 50 gr margarina
- 1 kašika kakao praha
- 2 kašike mleka
Priprema: mleveni keks pomešajte sa jednom kašikom kakao praha i sa razmekšanim margarinom, a zatim rukom umesite koru da bude teksture mokrog peska, najčešće je potrebno dodati i malo mleka. Smesu za koru dobro utisnite na dno male tepsije obima 20cm i ostavite je da se ohladi i malo stvrdne u frižideru dok pripremate fil.
Za pripremu fila prvo rastopite čokoladu nad parom da se blago prohladi dok pripremate ostale namirnice. Maskarpone sir umutite sa šećerom u prahu pa mu dodajte rastopljenu čokoladu i dve pune kašike krema od lešnika pa opet umutite fil. U čokoladni fil dodajte slatku pavlaku koju ste umutili u čvrst šlag i opet sve kratko umutite samo da se fil izjednači. U gotov čokoladni fil umešajte iseckane jagode (sveže ili odleđene) i nafilujte tortu. Tortu ostavite par sati u frižideru da se dobro ohladi.
Izvor: Erecepti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka