Sastojci:

Za fil:

  • 250g ''maskarpone'' sira
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 2 kašike krema od lešnika
  • 150 ml slatke pavlake
  • 250 gr jagoda

Za koru:

  • 150 gr keksa
  • 50 gr margarina
  • 1 kašika kakao praha
  • 2 kašike mleka

Priprema: mleveni keks pomešajte sa jednom kašikom kakao praha i sa razmekšanim margarinom, a zatim rukom umesite koru da bude teksture mokrog peska, najčešće je potrebno dodati i malo mleka. Smesu za koru dobro utisnite na dno male tepsije obima 20cm i ostavite je da se ohladi i malo stvrdne u frižideru dok pripremate fil. 

Za pripremu fila prvo rastopite čokoladu nad parom da se blago prohladi dok pripremate ostale namirnice. Maskarpone sir umutite sa šećerom u prahu pa mu dodajte rastopljenu čokoladu i dve pune kašike krema od lešnika pa opet umutite fil. U čokoladni fil dodajte slatku pavlaku koju ste umutili u čvrst šlag i opet sve kratko umutite samo da se fil izjednači. U gotov čokoladni fil umešajte iseckane jagode (sveže ili odleđene) i nafilujte tortu. Tortu ostavite par sati u frižideru da se dobro ohladi.

Izvor: Erecepti