Sastojci: 

  • 6 jaja
  • 200 gr šećera + 10 kašika šećera za fil
  • 2-3 kašike džema (kajsija ili šipak)
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 125 gr margarina
  • 6 kašika griza
  • 4 kašike gustina
  • 4 kesice vanil-šećera
  • malo ulja za podmazivanje pleha

Priprema:

Kora: Belanca umutiti sa 200gr šećera, pa dodati džem. Premazati uljem pleh (35x25) i posuti po dnu orahe, sipati smesu i peci.

Fil:

I deo - skuvati mleko, šećer, griz i gustin na na pari dok se ne zgusne.

II deo - žumanaca skuvati na pari.

III deo - 125 gr margarina umutiti sa 4 kesice vanile.

Sva tri dela fila sastaviti i premazati preko kore.  Na kraju umutiti 2 kesice šlaga i po želji ukrasiti kolač. 

Izvor: Lisa