Puter sa đumbirom možete koristiti i kao namaz na integralnom hlebu, ali i njime možete obogatiti druga jela...
Đumbir je namirnica specifične arome i široke primene u kulinarstvu, ali i u narodnoj medicini, prenosi Stvar ukusa.
Baš zbog brojnih lekovitih svojstava, đumbir se može dodati napicima, poslasticama, kuvanim jelima, ali se od njega može napraviti i puter.
Sastojci:
- 1/2 šolje neslanog putera
- 1 kašika rendanog svežeg đumbira
- 1 kašika sitno iseckanog mladog luka
- kašičica soja sosa
Priprema:
Istopite puter na srednjoj temperaturi u manjoj šerpi. Umešajte đumbir i kuvajte oko minut. Sklonite s vatre i umešajte iseckan crni luk i soja sos.
Ovaj puter možete koristiti kao namaz ili njime obogatiti sos.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.