Sastojci:
- šoljica integralnog brašna
- 2/3 šoljice raženog brašna
- 1/3 šoljice meda
- 1/3 šoljice hladnog presovanog suncokretovog ulja
- korica limuna
- pola kašičice sode bikarbone
- cejlonski cimet
- karanfilić u prahu
- kardamom
Priprema:
Zagrejte i mešajte med i ulje tek toliko da se sjedine. Zamesite sve sastojke, zamotajte ih u plastičnu kesu pa ostavite u fižideru najmanje dva sata, ali najbolje jedan dan.
Oblikujte kolačiće i pecite ih u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 15 do 20 minuta. Možete ih preliti čokoladnom glazurom. Kardamon možete zameniti muškatnim oraščićem.
Prilagođeno sa Alternativa za vas
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka