• Sastojci:
  • 300 g slanih krekera
  • 250 g margarina
  • 1-2 kašike pavlake
  • Fil:
  • 500 g sremskog sira
  • 250 g običnog mekog sira
  • so i senf po želji
  • Gornji sloj:
  • 150 g povrća po izboru (može i zamrznuto)
  • 150-200 g nekog suhomesnatog proizvoda po želji
  • (šunka, pančeta, pileće grudi…)
  • kesica želatina
  • peršun
  • biber

Priprema:

Sameljite krekere i umesite ih s margarinom i pavlakom.

Testo rastanjite prstima na dnu odgovarajućeg kalupa.

Obe vrste sira pomešajte sa začinima i dobro izmiksujte, stavite preko podloge.

Šunku (ili nešto drugo što ste izabrali) sitno iseckajte.

Povrće skuvajte i rashladite, pomešajte sa šunkom i stavite preko sira.

Rastopite želatin po uputstvu i rashlađen polako sipajte preko slanog čizkejka.

Na kraju pospite sitno seckanim peršunovim listom i biberom.

VIŠE: Londonski čizkejk

Izvor: Lisa