Sastojci:
Za čokoladni biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 70 g maslaca
- 70 g čokolade
- 60 ml mleka
- 60 ml vrele vode
- 1 kašičica arome vanile
- 200 g oštrog brašna
- 40 g gorkog kakaa
- 2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
Za sirup za natapanje biskvita:
- 150 ml mleka
- 150 ml (+/-) pinja kolada krem likera
Za fil od jagoda s maslacem:
- 700 ml pirea od jagoda
- 70 g skrobnog brašna
- 100 g šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 70 g maslaca
Za krem od kokosa i vanile:
- 500 ml kokosovog mleka
- 100 ml pinja kolada krem likera
- 4 kom žumanca
- 90 g skrobnog brašna
- 100 g šećera
- 1 šlag od vanile + 100 ml mleka
Prvo kuvamo krem: razmutiti skrobno brašno sa šećerom u pinja koladi, dodajemo penasto umućena žumanca.
Ugrejte kokosovo mleko (litar vode i 250g kokosovog brašna daje 900ml predivnog gustog mleka) i zakuvajte gust krem, prebaciti u posudu za hlađenje, prekriti površinu krema prozirnom folijom.
Dok se krem hladi, mutimo biskvit: žumanca umutiti penasto sa šećerom, umešati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mleko i vrelu vodu… Umešati preostale sastojke i sneg od belanaca. Lim za tortu (24cm) obložiti papirom za pečenje, naliti smesu.
Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odsecite gornji tvrdi deo).
Na laganoj vatri ugrejte pire od jagoda (u manjem delu razmutiti skrobno brašno sa šećerom i vanilom), zakuvajte krem i umešajte maslac. Donji deo biskvita staviti na pleh, postaviti obruč, natopiti ga mešavinom mleka i pinja kolade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanile u koju ste umutili šlag krem pripremljen sa 100ml mleka (ne više kako piše na kesici).
Poklopite drugim biskvitom i nafilujte do kraja.
Ukrasite je po želji...
Možete rashlađenu tortu preliti glazurom – 100 g čokolade + 4 kašike ulja. Zagladite tortu špatulicom i okolo zalepite klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena čokolada premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrasite čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.
Izvor: Coolinarka
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka