Sastojci:
- 250 g masti
- 250 g kuvanog krompira
- jaje
- žumance
- 1/2 šolje mleka
- malo kvasca
- malo šećera
- so
- brašno za testo
Priprema:
Dobro umutite mast, dodajte dva puta propasirani krompir, umućeno jaje i jedno žumance. Sve dobro izmešajte i posolite. Odvojeno rastvorite kvasac s mlekom, malo pošećerite i ostavite ga da nadođe. Nadošli kvasac pomešajte s prethodno pripremljenom masom, dodajte brašna po potrebi kako biste zamesili testo ni tvrdo ni meko.
Zamešeno testo ostavite da odstoji do izjutra. Izjutra testo razvijte u koru, secite ga u male kvadrate i oblikujte kiflice. Kiflice možete i da filujete sirom, po želji. Kiflice ređajte u podmazanu tepsiju i pecite na umerenoj temperaturi.
Napomena: Brašno dodajte postepeno, sve vreme meseći.
Recepte piše: Milja Lukić