Sastojci:

  • 250 g masti
  • 250 g kuvanog krompira
  • jaje
  • žumance
  • 1/2 šolje mleka
  • malo kvasca
  • malo šećera
  • so
  • brašno za testo

Priprema:

Dobro umutite mast, dodajte dva puta propasirani krompir, umućeno jaje i jedno žumance. Sve dobro izmešajte i posolite. Odvojeno rastvorite kvasac s mlekom, malo pošećerite i ostavite ga da nadođe. Nadošli kvasac pomešajte s prethodno pripremljenom masom, dodajte brašna po potrebi kako biste zamesili testo ni tvrdo ni meko.

Zamešeno testo ostavite da odstoji do izjutra. Izjutra testo razvijte u koru, secite ga u male kvadrate i oblikujte kiflice. Kiflice možete i da filujete sirom, po želji. Kiflice ređajte u podmazanu tepsiju i pecite na umerenoj temperaturi.

Napomena: Brašno dodajte postepeno, sve vreme meseći.

VIŠE: Bakini recepti: mekano testo za kiflice i piroške

Recepte piše: Milja Lukić