• Sastojci:
  • 1 kg krompira 
  • 800 g spanaća 
  • 100 g maslaca 
  • 2,5 dl mleka 
  • 3 jajeta 
  • 100 g kačkavalja (nekog koji se lepo topi) 
  • so, biber
  • peršun

Priprema: Krompir skuvajte u slanoj vodi. Oljustite ga, izrendajte i posolite. Spanać dobro operite i isecite na rezance, pa ga propržite na jednom delu maslaca. U podmazanu vatrostalnu posudu ređajte red krompira posutog sitno seckanim peršunom, red spanaća posutog isitnjenim sirom, i tako naizmenično dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude od krompira. Musaku pospite biberom i prelijte ostatkom razmućenog maslaca i umućenim jajima s mlekom i malo soli. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Za pripremu ovog jela potrebno vam je 40 minuta.

Napomena: Ova musaka sprema se i u posnoj varijanti – bez jaja i sira, a s vodom umesto mleka.

Recepte piše: Milja Lukić