Potrebno:

  • 1 kg sveže svinjske slanine 
  • ½ kg ždrebeće džigerice
  • 2 glavice luka
  • kašika svinjske masti
  • so, biber 
  • šećer

Priprema: U slanoj vodi skuvajte slaninu i džigericu (vodite računa da džigerica ne ostane krvava, ali ni da se prekuva jer će pašteta biti gorka). Luk iseckajte i kratko propržite na masti. Pobiberite i posolite, začinite po ukusu i dodajte kašičicu šećera. Sve sameljite na najsitniju rešetku, pa usitnite u blenderu. Sipajte paštetu kalupe koje ste prethodno podmazali mšču i posučiprezalama. Kada se pašteta ohladi, prevrnite je iz kalupa i poslužiti uz prepečeni hleb sa puterom. Uz ovaj specijlaitet možete servirati i zelenu salatu.

Vreme pripreme: 110 minuta

Recepte piše: Marija Jakob