- Sastojci (za 8 komada):
- 2 glavice luka
- 2 kašike putera
- 500 g kiselog kupusa
- 350 ml sajdera (vina od jabuka)
- 1 kašika kima
- 10 zrna kleke
- 1 lovorov list
- so
- biber
- 1,5 kg krompira
- 2 kašike ulja
- 1 jaje
- 2 žumanceta
- muskatni oraščić
- 1 kašičica majorana
- 1 kašika jestivog skroba
- 200 g brašna
- 2 kruške
- pola kašičice majčine dušice
- 150 g gaude
Priprema:
Naseckajte luk pa pola prodinstajte na puteru. Potom dinstajte zajedno s kupusom, sajderom, kimom, klekom, lovorom, solju i biberom 25 minuta. Kuvajte krompir 20 minuta u slanoj vodi. Ocedite kupus i izvadite začine. 2 Zagrejte rernu na 160 stepeni.
Preostali luk prodinstajte na ulju. Ocedite krompir, ostavite da se suši i plehu u rerni5 minuta, izvadite, oljuštite i izgnječite. Zagrejte rernu na 225 stepeni. Dodajte jaje i žumanca u krompir. Zamesite zajedno s lukom, začinima, skrobom i brašnom.
Razvaljajte na podmazanom plehu. Pecite 25 minuta. Narežite kruške na režnjeve te dodajte zajedno s majčinom dušicom i kupusom. Pobiberite. Smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite još 35 minuta. Nakon 25 minuta pospite sirom.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka