• Sastojci:
  • Za testo:
  • 100 gr šećera u prahu
  • 4 jaja
  • 120 gr brašna
  • 1/2 kašičice cimeta u prahu
  • 2 kašike rendane čokolade
  • Za fil:
  • 200 gr putera
  • 1 kašičica šećera u prahu
  • 150 gr bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • jaka crna kafa, ohlađena
  • čokolada s lešnicima, narendana

Priprema:

Umutite šećer i jaja, dodajte prosejano brašno, cimet i narendanu čokoladu. Sipajte u pleh za rolat, postavljen pek-papirom. Pecite deset minuta i odmah po vađenju iz pleha savite u rolat. Pogledajte u galeriji slika kako da to uradite.

Umutite puter i prah šećer. Zagrejte pavlaku i otopite belu čokoladu. Dodajte u mešavinu putera i šećera.

Ohladite na kratko, pa mutite dok ne postane meka i maziva masa. Pokrijte i ostavite u frižideru do filovanja.

Odmotajte rolat, skinite pek-papir, po želji odsecite suve ivice testa, pa premažite četkicom kafom.

Pospite rendanom čokoladom s lešnicima, premažite polovinom fila.

Savijte rolat, premažite odozgo filom, pa rashladite u frižideru.

Vrhom viljuške izvedite dekoraciju po površini fila, tako da podseća na koru panja. Dekorišite po želji.

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Tradicionalna novogodišnja torta može se napraviti i u specijalnom izdanju: ovoga puta, kao "posuta snegom"!