Sastojci:
- 900 g telećih šnicli debljine 2 cm
- 4-6 kašika viskija
- 1,5 dl goveđeg bujona
- 2 kašičice zelenog bibera u zrnu
- 1,5 dl kisele pavlake
- so, biber
Priprema: Šnicle operite, prosušite, odstranite suvišnu masnoću, posolite i pobiberite. Na tek malo uljem premazanom i dobro zagrejanom tiganju pržite ih 3 minuta s obe strane. Prelijte meso viskijem i dinstajte još nekoliko minuta. Izvadite šnicle i držite ih na toplom mestu. U tiganj ulijte bujon, zatim dodajte zeleni biber i kiselu pavlaku, kuvajte nekoliko minuta stalno mešajući. U sos ulijte sok od prženog mesa i kuvajte 2-3 minuta, i njime prelijte meso. Poslužite vruće uz kuvani krompir i povrće.
Vreme: 20 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.