Sastojci:
- 900 g telećih šnicli debljine 2 cm
- 4-6 kašika viskija
- 1,5 dl goveđeg bujona
- 2 kašičice zelenog bibera u zrnu
- 1,5 dl kisele pavlake
- so, biber
Priprema: Šnicle operite, prosušite, odstranite suvišnu masnoću, posolite i pobiberite. Na tek malo uljem premazanom i dobro zagrejanom tiganju pržite ih 3 minuta s obe strane. Prelijte meso viskijem i dinstajte još nekoliko minuta. Izvadite šnicle i držite ih na toplom mestu. U tiganj ulijte bujon, zatim dodajte zeleni biber i kiselu pavlaku, kuvajte nekoliko minuta stalno mešajući. U sos ulijte sok od prženog mesa i kuvajte 2-3 minuta, i njime prelijte meso. Poslužite vruće uz kuvani krompir i povrće.
Vreme: 20 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka