Sastojci:

Za svaku koru (ukupno pecite 3 kore, tako da za ukupne sastojke sve treba pomnožiti sa 3:

  • 5 belanaca 
  • 120 g šećera 
  • kašika kakaa 
  • kašika brašna 
  • na vrh noža praška za pecivo 
  • 150 g oraha

Prvi fil: 

  • 10 žumanaca 
  • 150 g šećera 
  • 3 kašike brašna 
  • 2 kesice vanillin šećera 
  • 1/2 l mleka 
  • 250 g margarina

Drugi fil:

  • 3 jajeta 
  • 5 žumanaca 
  • 200 g čokolade  
  • 250 g margarina 
  • 250 g šećera u prahu 

Priprema:

Umutite belanca, didajte šećer kašiku po kašiku, i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite tri kore i ohladite ih. Za prvi fil izmešajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuvajte u prokuvanom mleku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen margarin. Za drugi fil na pari skuvajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom. U ohlađen fil dodajte posebno umućen margarin sa šećerom u prahu. Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dve kore. Dekorišite po želji.

Recepte piše: Milja Lukić