Sastojci (za 16 parčića):

Testo:

  • 30 g kvasca
  • 200 ml mlakog mleka
  • 400 g brašna
  • 60 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 1 jaje
  • 60 g omekšalog putera

Fil:

  • 125 ml mleka
  • 250 g maka
  • 80 g omekšalog putera
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 jaje
  • 50 g oraha
  • 200 g šećera u prahu
  • 3 kašike ruma
  • 100 g kandirane kore od pomorandže

Priprema: Kvasac umešajte u mleko. Izmiksujte brašno, šećer i so. Dodajte mleko, jaje i puter. Ovu smesu umesite u glatko testo. Pokrijte i držite na toplom mestu oko sat vremena, dok testo ne naraste. Skuvajte mleko i u njega umešajte mak. Ostavite oko 10 minuta da mak nabubari, te da se smesa ohladi. Dodajte puter, šećer, cimet, jaja i orahe, pa sve skupa promešajte.

VIŠE: Rolat od keksa s kafom

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a potom pecite na 170. Testo stavite u kalup kvadratnog oblika (30 x 30) debljine 1 cm. Pospite makom. Blago uvijte u rolnu, pecite 60 minuta. Tokom pečenja čačkalicom povremeno proverite da li je rolat pečen.  Ostavite da se ohladi. Pospite šećerom u prahu i rumom. Po želji, kandiranu koru pomorandže pospite po rolatu.

Vreme pripreme: 45 minuta, pečenje 60 minuta

Recepte piše: Maja Bunčić