Sastojci:
- 150 g maslaca
- 250 g brašna
- so
- kašika vode
Fil:
- 350 g pileće džigerice
- 150 g pancete
- 100 g pečurki
- konzerva pelata
- glavica crnog luka
- malo brašna
- 1 kisela crvena paprika
- so, biber
- peršun
Priprema: Izgnječite maslac s brašnom, posolite i zamesite testo s vodom. Dno i stranice podmazanog pleha pokrijte testom i stavite u frižider. Za to vreme pancetu i pileću džigericu sitno iseckajte, malo propržite i dodajte sitno seckan luk, pa sve zajedno dinstajte. Kad luk omekša, dodajte pečurke sečene na listiće, posolite i pobiberite. Potom dodajte pelat (zajedno sa saftom), pobrašnite i dinstajte sve dok se fil malo ne zgusne. Testo izvadite iz frižidera, malo ga izbodite viljuškom i stavite da se peče oko pola sata na 200 stepeni. Izvadite iz rerne, prelijte filom i pospite na rezance sečenom paprikom. Vratite u rernu i pecite još oko 10 minuta. Kad pitu konačno izvadite iz rerne, pospite je sitno seckanim peršunom.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka