Uz dodatak grčkog jogurta, testo za najpoznatiji italijanski specijalitet biće hrskav i savršen. Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.

Sastojci : 

  • 200 grama brašna 
  • prstohvat soli 
  • ¼ kašičica sode bikarbone 
  • ½  praška za pecivo
  • 200 grama grčkog jogurta

Priprema: Suve sastojke pomešajte i prosejajte. Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lepi za prste. Testo potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa pecite na uobičajen način.

Želite da testo bude hrskavije? Razvucite ga na pola centimetra debljine, pa ga pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni.

Izvor: Zadovoljna.hr