Uz dodatak grčkog jogurta, testo za najpoznatiji italijanski specijalitet biće hrskav i savršen. Grčki jogurt omiljen je širom sveta zbog svoje guste i kremaste teksture nalik na pavlaku, ali i zato što sadrži gotovo dvaput više proteina od klasičnog jogurta.
Sastojci :
- 200 grama brašna
- prstohvat soli
- ¼ kašičica sode bikarbone
- ½ praška za pecivo
- 200 grama grčkog jogurta
Priprema: Suve sastojke pomešajte i prosejajte. Tako pripremljenom brašnu dodajte grčki jogurt pa mesite 5 do 8 minuta dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lepi za prste. Testo potom razvucite na željenu debljinu, dodajte mu omiljene dodatke, pa pecite na uobičajen način.
Želite da testo bude hrskavije? Razvucite ga na pola centimetra debljine, pa ga pecite u prethodno zagrejanoj rerni na temperaturi od 220 stepeni.
Izvor: Zadovoljna.hr
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka