Sastojci:

  • 250 g margarina
  • 500 g brašna 
  • 2 žumanceta 
  • 200 g šećera
  • 250 g kokosovog brašna 
  • kašicica praška za pecivo 
  • 2 kašike čokolade u prahu
  • 120 ml mleka
  • 150 g čokolade za glazuru
  • 1-2 kašike ulja 

Priprema: Penasto umutite margarin i šećer, dodajte žumanca i sve zajedno izmiksujte. Posebno sjedinite brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu i kokos i sjedinite sa smesom od margarina. Mlekom zamesite glatko testo. Uvijte u rastegljivu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru. Od testa pravite valjčiće debljine oko 1 cm i secite dužinu oko 6-7 cm ili po želji. 

Oblikujte kiflice i stavljajte na pleh s peki papirom. Pecite na 200 stepeni 10-12 minuta. Ostavite da se ohlade. Otopite čokoladu i ulje. Krajeve kiflica umačite u čokoladnu glazuru i stavljajte na papir za pečenje da se čokolada stegne. 

Recepte piše: Milja Lukić