Sastojci (za 4 osobe):
- 4 komada pilećih fileta (po 150 g) ili 4 komada pileta po želji
- 2 kašike ulja
- so, biber
- 500 g šampinjona
- 300 g sitnijeg pelata
- 1/2 kašičice seckanog majorana
- kašika seckanog bosiljka
- slatka aleva paprika
- 200 g pavlake za kuvanje
- 250 g mini paradajza
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- jaje
- 125 g rendanog parmezana
Priprema: Pržite komade mesa po 3 minuta sa svake strane na vrućem ulju, posolite ih, pobiberite i premestite u vatrostalnu posudu. (Ako koristite krupinije komade piletine, malo ih prodinstajte.) Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na masnoći od pečenja 3 minuta pržite očišćene i na listiće sečene pečurke. Posolite ih, dodajte pelat, zacinite solju, biberom, majoranom, bosiljkom i alevom paprikom. Dolijte pavlaku i ostavite da prokuva. Na kraju umešajte mini paradajz koji ste prepolovili.
U mleveno meso umešajte jaje, so, biber i crvenu papriku pa ga rasporedite po piletini. Sve prelijte sosom od paradajza i pecite oko 30 minuta u rerni, a 10 minuta pre kraja jelo pospite parmezanom.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka