Sastojci:

  • 500 g punomasnog ovčjeg ili kravljeg sira
  • 10 pečenih paprika
  • 5 pečenih ljutih papričica
  • 6-7 čenova belog luka
  • kašika kajmaka
  • kašicica mlevene crvene paprike
  • 3 tvrdo kuvana žumanceta
  • malo ulja
  • so

Priprema:

  1. U veću činiju ili posudu za mućenje stavite sir pa ga dobro izgnječite. Pečene paprike i ljute papričice oljuštite, očistite od semenki i odstranite im peteljke. Paprike i papričice sitno iseckajte i dodajte ih izgnječenom siru. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte siru i paprikama. Tvrdo kuvana žumanca izgnječite ili sitno iseckajte. Dodajte paprikama kajmak i žumanca pa dobro izmešajte.
  2. Kad se masa ujednači, dodajte mlevenu papriku i malo ulja pa ponovo promešajte. Urnebes salata treba da odstoji u frižideru makar 3 sata pre služenja.

Recepte piše: Marija Jakob