Sastojci:
- 500 g punomasnog ovčjeg ili kravljeg sira
- 10 pečenih paprika
- 5 pečenih ljutih papričica
- 6-7 čenova belog luka
- kašika kajmaka
- kašicica mlevene crvene paprike
- 3 tvrdo kuvana žumanceta
- malo ulja
- so
Priprema:
- U veću činiju ili posudu za mućenje stavite sir pa ga dobro izgnječite. Pečene paprike i ljute papričice oljuštite, očistite od semenki i odstranite im peteljke. Paprike i papričice sitno iseckajte i dodajte ih izgnječenom siru. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte siru i paprikama. Tvrdo kuvana žumanca izgnječite ili sitno iseckajte. Dodajte paprikama kajmak i žumanca pa dobro izmešajte.
- Kad se masa ujednači, dodajte mlevenu papriku i malo ulja pa ponovo promešajte. Urnebes salata treba da odstoji u frižideru makar 3 sata pre služenja.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka