Sastojci:

  • 4 šlaga 
  • 8 jaja
  • 5 vanilin-šećera 
  • 2 kisele pavlake 
  • 11 kašika šećera 

Priprema: Umutite šlag sa 6 kašika šećera. Dodajte vanilin-šećer i pavlaku, dobro umutite i stavite u frižider. Belanca umutite sa šećerom i polako dodajte jedno po jedno žumance. Zatim sjedinite oba krema, pa im dodajte aromu ili voće po želji. Obično podelim masu na četiri dela: u prvi stavljam otopljenu i prohlađenu čokoladu, u drugi maline, u treći mleveni keks i u četvrti jagode. Svaki zasebno polako izmutim varjačom, sipam u odgovarajuće posude i stavim u zamrzivač. Sladoled je vrlo izdašan. Pre služenja pospite ga rendanom čokoladom ili celim voćem.

Recepti Jelene Tapavički bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u martu 2014. godine. 

Jelena Tapavički je domaćica iz Novog Sada. Dani su joj ispunjeni gajenjem cveća, pravljenjem kolača za svoju porodicu, ali i pisanjem recepata i kuvanjem raznih jela. Jelena je napisala preko stotinu recepata, a nekoliko njih podelila je i sa čitaocima Lise.