Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 2-4 jajeta
  • 150 g putera
  • vanilin-šećer
  • prstohvat soli
  • 1 kašika kakaa

Priprema: U brašno umešajte prašak za pecivo, dodajte so, šećer, vanilin-šećer, jaja i na listiće nasečen puter (ili margarin), pa umesite glatko testo. Ako j epotrebno doajte i kašičicu-dve vode. Testo podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao. Na mašinu za ručno mlevenje mesa stavite dodatke za keks i istisnite željene oblike. Keks secite na dužinu od 5-6 centimetara. Ako nemate mašinu, razvaljajte testo oklagijom pa modlom vadite željene oblike. Zagrejte rernu na 160-180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje, poređajte keks i pecite petanestak minuta (u zavisnosti od debljine) keksa. 

Recepte piše: Milja Lukić