Sastojci:

  • 1 pomorandža (neoljuštena)
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 125 gr omekšalog putera
  • 1 šolja šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja suvog grožđa
  • 1/2 šolje seckanih oraha (po želji)

Priprema:

Isecite pomorandžu na kriške, izvadite semenke, sameljite je u blenderu, rastvorite sodu bikarbonu u 1/2 šolje vode, pa dodajte sa puterom, jajima, vanilom i šećerom. Umutite, pa polako umešajte suvo grožđe i orahe.

Sipajte u podmazan pleh, pokriven papirom za pečenje i pecite na temperaturi od 160 C oko sat vremena.

Napomena: Kolač može da stoji oko nedelju dana u zatvorenoj kutiji a pogodan je i za zamrzavanje.